Jadłospis - Filia - Przedszkole nr 34 w Płocku

Jesteś tutaj:

Jadłospis tygodniowy od  13.09.2021 do 17.09.2021

 

PONIEDZIAŁEK

13.09.2021

WTOREK

14.09.2021

ŚRODA

15.09.2021

CZWARTEK

16.09.2021

PIĄTEK

17.09.2021

ŚNIADANIE

Kakao, chleb mariawicki, masło, wędlina, pomidor, sałata, melon

Alergeny: 1, 3, 7

Kawa inka, chleb drwalski, masło, ser żółty, papryka, sałata, banan

Alergeny: 1, 3, 7

Zupa mleczna – kasza manna, bułka wrocławska, masło, miód,  ananas

Alergeny: 1, 3, 7

Kawa inka, chleb dyniowy, masło, wędlina, ogórek świeży, rukola, winogrono

Alergeny: 1, 3, 7

Kakao, chleb żytni, masło, wędlina, ogórek małosolny, sałata, arbuz

Alergeny: 1, 3, 7

OBIAD

Zupa jarzynowa z makaronem, pieczeń rzymska z ziemniakami, kalafior w sezamie, kompot / malina, miód/

Alergeny: 1, 3, 7, 9, 11

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami,  bitki wołowe z kaszą gryczaną, ogórek z marchewką, sok mandarynkowy

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet z jaj ziemniaki, sałatka grecka,  kompot /porzeczka, miód/

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa żurek z ziemniakami, filet drobiowy z ananasem i żółtym serem, ryż paraboliczny, fasolka szparagowa, woda z cytryną

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa „Crecy” z ryżem z grzankami, ryba pieczona w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot /wiśnia, miód/

Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9

PODWIECZOREK

Ciasto marchewkowe, mleko, jabłko

Alergeny: 1, 3, 7

Jabłka w cieście, mleko, gruszka

Alergeny: 1, 3, 7

Pizzerki produkcja własna, kawa inka, herbata ziołowa, brzoskwinia

Alergeny: 1, 3, 7

Kisiel owocowy, wafle ryżowe, kiwi

Alergeny: 1, 3, 7

Bagietka graham, twarożek, kawa inka, śliwka

Alergeny: 1, 3, 7

Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny: 1) zboża zawierające gluten; 3) jaja; 4) ryby; 6) soja; 7) mleko i produkty pochodne; 8) orzechy; 9) seler; 11) nasiona sezamu
Przez cały dzień dzieci mają stały dostęp do wody.

Księga receptur dostępna u magazyniera, ul. Harcerska2, pok. 0,34.

Księga receptur dostępna u magazyniera, ul. Harcerska2, pok. 0,34.

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI  

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
  2. maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
  3. syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
  4. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
  2. żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 );
  2. bmieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu Dalfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  3. estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

  1. serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
  2. laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

 Piramida żywienia

 Piramida żywienia

Newsletter

Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w naszym przedszkolu zapisz się na naszą listę mailingową.