Jadłospis - Filia - Przedszkole nr 34 w Płocku

Jesteś tutaj:

 

Jadłospis tygodniowy od  18.03.2024 do 22.03.2024

 

PONIEDZIAŁEK

18.03.2024

WTOREK

19.03.2024

ŚRODA

20.03.2024

CZWARTEK

21.03.2024

PIĄTEK

22.03.2024

ŚNIADANIE

Kakao, chleb codzienny, masło, ser żółty, sałata, ogórek zielony, kiełki warzyw, ananas

Alergeny: 1, 3, 7

Kawa mleczna Inka, chleb serwatkowy, masło, pasta z ciecierzycy  i suszonych pomidorów, ogórek kiszony, jabłko

Alergeny: 1, 3, 7

Kakao, chleb razowy domowy, masło, jajecznica, szczypior, pomarańcza

Alergeny: 1, 3, 7

Zupa mleczna – płatki ryżowe, bułka wrocławska, masło, konfitura brzoskwiniowa produkcja własna, kalarepa

Alergeny: 1, 3, 7

Kawa mleczna Inka, chleb z otrębami, masło, wędlina wieprzowa, sałata, papryka, banan

Alergeny: 1, 3, 7

OBIAD

Zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym, papryka słupki, woda z cytryną i miodem

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa krem z marchwi, grzanki, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, kasza bulgur, buraczki zasmażane, kompot /mieszanka kompotowa, miód/

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa grochówka z ziemniakami, ryż z jabłkiem, śmietaną i cynamonem, marchewka słupki, sok jabłkowy świeżo tłoczony

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa pomidorowa z makaronem, gołąbki bez zawijania, ziemniaki, ogórek zielony słupki, woda z cytryną i miodem

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Zupa zacierkowa z ziemniakami, ryba pieczona w panierce, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, kompot /wiśnia, miód/

Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9

PODWIECZOREK

Gofry produkcja własna z cukrem pudrem, mleko, jabłko

Alergeny: 1, 3, 7

Budyń waniliowy z polewą owocową, chrupki kukurydziane, kiwi

Alergeny: 1, 3, 7

Zapiekanki z szynką, serem i ketchupem produkcja własna, roszponka, herbata ziołowa, jogurt

Alergeny: 1, 3, 7

Chałka drożdżowa produkcja własna, mleko, gruszka

Alergeny: 1, 3, 7

Serek waniliowy produkcja własna, borówki, lemoniada

Alergeny: 1, 3, 7

Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny: 1) zboża zawierające gluten; 3) jaja; 4) ryby; 5) orzeszki ziemne; 6) soja; 7) mleko i produkty pochodne; 8) orzechy; 9) seler; 11) nasiona sezamu
Przez cały dzień dzieci mają stały dostęp do wody.

Księga receptur dostępna u intendenta, ul. Harcerska2, pok. 0,34.

Intendent - Renata Szeluga, tel. 24 3648313; 783940580

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI  

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
  2. maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
  3. syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
  4. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
  2. żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

  1. całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego ( 1 );
  2. bmieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu Dalfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego; c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
  3. estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

  1. serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
  2. laktitolu;

8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca i produkty pochodne;

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

 Piramida żywienia

 Piramida żywienia

Newsletter

Jeśli chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w naszym przedszkolu zapisz się na naszą listę mailingową.