Jadłospis na okres od 03.02.2025 do 07.02.2025
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
03.02.2025 Poniedziałek |
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb codzienny, masło, ser żółty, sałata, papryka, jabłko Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa żurek z ziemniakami, kurczak w sosie szpinakowo - serowym, makaron penne, marchew słupki, woda z cytryną i miodem Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Babeczki jaglano - serowe produkcja własna, mleko, kiwi Alergeny: 1, 3, 7 |
04.02.2025 Wtorek |
Zupa mleczna - lane kluski, bagietka pszenna, masło, konfitura brzoskwiniowa produkcja własna, herbata ziołowa, melon Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa czerwony barszcz z makaronem, filet z indyka w panierce, ziemniaki, sałata z jogurtem, kompot (wiśnia, miód) Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, hot-dog produkcja własna, ogórek kiszony Alergeny: 1, 3, 7 |
05.02.2025 Środa |
Kakao, herbata dosładzane miodem, chleb z otrębami, masło, wędlina (żywiecka podsuszana), sałata, ogórek zielony, kiełki warzyw, winogrono Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa grochówka z ziemniakami i kiełbasą, naleśniki z twarogiem, kalarepa słupki, kompot (śliwka, miód) Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Budyń waniliowy, chrupki kukurydziane, jabłko Alergeny: 1, 3, 7 |
06.02.2025 Czwartek |
Zupa mleczna - płatki ryżowe, bagietka graham, masło, pasta z tuńczyka i jajka, pomidorki cherry, jabłko Alergeny: 1, 3, 4, 7 |
Zupa krem z dyni z grzankami, zrazy wieprzowo - wołowe, kasza gryczana, ogórek kiszony w musztardzie z miodem, woda z cytryną i miętą Alergeny: 1, 3, 7, 9 |
Bagietka pszenna, smalec z fasoli, ogórek kiszony, herbata miętowa, jogurt owocowy Alergeny: 1, 3, 7 |
07.02.2025 Piątek |
Kawa mleczna inka, herbata dosładzane miodem, chleb żytni, masło, wędlina (kurczak gotowany), sałata, ogórek kiszony Alergeny: 1, 3, 7 |
Zupa z soczewicy, ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot (czerwona porzeczka, miód) Alergeny: 1, 3, 4, 7, 9 |
Pączki serowe produkcja własna, mleko, mandarynka Alergeny: 1, 3, 7 |
Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny: 1) zboża zawierające gluten; 3) jaja; 4) ryby; 5) orzeszki ziemne; 6) soja; 7) mleko i produkty pochodne; 8) orzechy; 9) seler; 11) nasiona sezamu
Przez cały dzień dzieci mają stały dostęp do wody.
Księga receptur dostępna u intendenta, ul. Harcerska2, pok. 0,34.
Intendent Renata Szeluga - nr. tel. 783940580; 024 3648313/wew. 12/